Аксесоари за битумни хидроизолации

Битумен грунд:

Бързо съхнещ битумен грунд на база органични разтворители за предварително обработване на основата преди полагане на рулонна битумна хидроизолация или друг вид студено полагани битумни покрития. Подходящ е за хидроизолация на стени, подове, наклонени покриви и други хоризонтални и вертикални повърхнини.

Грунда е с нисък вискозитет и отлична проникваща способност, което му позволява да навлезе в порите на бетонови и други минерални основи, като повишава многократно адхезията  между мембраната  и повърхността, изграждайки изключително здрава връзка между тях. Запълва пукнатини в основата и запечатва частиците прах, които остават по нея след почистване. Заздравява основата и изравнява нейната попиваща способност.

Може да се полага върху бетон, замазки, мазилки и почти всички строителни основи. Има отлично сцепление към ламарина, метални панели и други повърхности с висока гладкост.

Воронки и аератори

Воронката е предназначена за вертикално отвеждане на дъждовна вода от плоски покриви, обитаеми тераси, покриви на няколко нива и покриви – градини. Подходящи са за използване с всички видове АРР и SBS модифицирани битумни хидроизолации, както и за покриви покрити само с битум. Материалът, от който са изработени – специален синтетичен каучук (IGOM) има висока устойчивост на UV лъчи, озон и други атмосферни и химични агенти и висока гъвкавост при ниски температури. Това позволява използването им в широк температурен диапазон.

 

 

 

Решетка за воронка. Предназначението и е да спира проникването на листа, камъчета и други боклуци в отводнителната система на покрива.Може да се използва при воронки с диаметър е от 75 до 125 мм. Произведен е от еластичен, пластичен материал, които се поставя в тръбата.

 

 

 

 

 

Аератор е устройство, което служи за отстраняване от покривите на влага и водна пара.Напоследък все по-популярни с плосък (мека) покрив за сгради и съоръжения.Въпреки това, да го инсталирате, малко хора си мислят, че изолацията, която е един от слоевете, с течение на времето се натрупва вътре влага.Това е така, защото на нея на покрива има мехурчета, и нейните характеристики топлоизолационни развалят.Освен това, както унищожени, и замазка топлоизолация.Ремонт на такива щети е доста сложна и скъпа.В тази връзка, по-добре да се вземат мерки за предотвратяване на подобни ситуации.Ще има Аератори за плоски покриви, които отстраняват излишната влага и се изсушава изолация.