КАМЕННА ВАТА

ROCKWOOL Group е световен лидер в производството на изолация от каменна вата. Компанията предлага пълна гама от устойчиви изолационни продукти с високи технически характеристики за строителната промишленост.

Изолационните продукти се основават на новаторска технология за каменна вата и днес ROCKWOOL e световен лидер в производството на изолация от каменна вата.

Изолацията от каменна вата се произвежда от един от най-обилните природни ресурси – вулканичната скала. Това е не само естествено възобновяем и устойчив материал, но той може да се похвали и с уникално съчетание на предимства. Всички изолационни продукти притежават забележителни противопожарни, звукови и топлинни свойства, а също и непреходна трайност, което ги прави устойчивият и рентабилен избор.

Изолация на фасади

Изолация ROCKWOOL осигурява редица предимства освен топлинната ефективност на външните стени, като например най-висок клас пожароустойчивост, изключителна звукова изолация, водоустойчивост и устойчивост на размерите – отлично прилягане и реални резултати през целия живот на сградата.

 

Frontrock Max Plus

Тежки твърди плочи от каменна вата с интегрирани двуслойни характеристики, импрегнирани с органична смола; напълно водоустойчиви. Изключително твърдият горен слой с дебелина до 20 мм гарантира отличната устойчивост на механични натоварвания. Надпис отбелязва ориентация в горно положение, което осигурява правилен монтаж.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Плочите Frontrock MAX Plus се използват за топло-, звукоизолация и пожарозащита при външни топлоизолационни комбинирани системи (ETICS). Разработени са както за лепене, така и за механично фиксиране, с изключение на зоната на цокъла и при съприкосновение с фундамента на сградата. За фиксиране на термоизолационни плочи Frontrock MAX Plus трябва да се използват дюбели, одобрени за контактни фасади. Поставянето на дюбели трябва да бъде съобразено с техническите инструкции на производителя.

Покривна изолация

Изолирането на покрива на сграда е един от най-добрите начини за подобряване на нейните топлинни, звукови и противопожарни качества. Освен това, то е високорентабилно и ще доведе до икономия на енергия благодарение на сведената до минимум загуба на топлина през покрива.
Ние осигуряваме редица изолационни продукти, както за нови, така и за обновени покриви, а също и за преустройство на тавани и различни видове конструкции.

Airrock ND

Плочи, произведени от каменна вата, импрегнирани с органична смола.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Плочите Airrock ND се използват за топло- и звукоизолация и пожарозащита на вентилирани фасади, композитни стени, преградни стени. Плочите Airrock ND също са подходящи за скатни покриви над или между наклонени покривни греди и за въвеждане във вертикални (или хоризонтални) мрежи, обшивки с панели и др. Възможност за каширане на плочите едностранно с черен стъклофибърен воал /FB1/ или алуминиево фолио /ALS/.

Multirock C

Плочи от каменна вата, импрегнирани с органична смола. С подобрени топлоизолационни свойства. Модерна опаковка с намален обем чрез вакуумна компресия.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Плочите Multirock C са универсални. Могат да се използват за топло- и шумоизолация и за пожарозащита на скатни покриви, преградни стени, тавани и други конструкции, където не се изисква висока товароносимост.